Je Keijser&Co meubel onderhouden.
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van onze meubelen, raden wij je aan om de onderstaande productinformatie aandachtig te lezen.
Banken
Voor onze banken hebben wij een speciale brochure ontwikkeld. Bekijk hieronder de informatie voor een langdurig plezier van je meubel.
Gestoffeerde meubelen
Onze zitmeubelen zijn ontworpen en gemaakt om jarenlang een ontspannen zitcomfort te waarborgen. De levensduur is sterk afhankelijk van de wijze van het gebruik, intensiteit en onderhoud.
Zitcomfort
Om het zitcomfort van onze banken zolang mogelijk te behouden adviseren wij je om de volgende punten in acht te nemen:
De vulling van al onze banken bestaat voornamelijk uit koudschuim. Dit koudschuim geeft de bank, bij aanschaf een hard zitcomfort maar zal na zes maanden 15% à 20% verminderen in hardheid. Na deze periode stabiliseert de hardheid van het foam zich. Door afname van de hardheid van het foam kan er rimpelvorming in de bekleding ontstaan.
Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, adviseren wij je om de zit- en rugkussens regelmatig te verwisselen, of bij een vast gestoffeerde bank, alle zitplaatsen even vaak te gebruiken. Hierdoor zullen de zit- en rugkussen alle gelijkmatig afnemen in hardheid. Het verarmen van vullingen en plooivorming in de stof vallen niet onder de garantie.
Naast koudschuim bestaat de vulling ook uit donsveren. Om de stabiliteit in het kussen te behouden zijn de kussens in kamers verdeeld. Afhankelijk van de gebruikte bekledingsvorm kunnen deze kamers door de stof zichtbaar zijn. Om het volume en de elasticiteit van de kussens te behouden, is het een vereiste de kussens regelmatig op te schudden of om te draaien om verklontering van de inhoud te voorkomen.
Stoffering
Wanneer een gestoffeerd meubel afgeleverd wordt, toont deze misschien nog een beetje strak en stug. Naarmate het meubel in gebruik wordt genomen, zal er ten alle tijde plooivorming ontstaan. Dit geldt voor zowel geweven stoffen als voor lederen en kunstlederen stoffen.
Martindale test
Onze stoffen zijn zorgvuldig geselecteerd en dit wordt gedaan aan de hand van een Martindale test die aangeeft in welke mate de stof slijt. Stoffen met een Martindale vanaf 20.000 toeren zijn geschikt voor een intensief woon- en werkgebruik. De Martindale uitkomst is terug te vinden op de achterkant van onze stofstalen.
Lichtechtheid
Al onze stoffen worden onderworpen aan een lichtechtheidstest. Met behulp van deze test wordt vastgesteld in welke mate een stof kan verkleuren. Deze beoordeling wordt aangeven in klasse 1 t/m 8. (Klasse 1 is sterk verkleurd en klasse 8 is niet verkleurd) Deze klasse is ook terug te vinden op de achterkant van onze stofstalen. Om de stof zo min mogelijk te laten verkleuren, adviseren wij je om jouw meubelen zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht. Verkleuring door zonlicht valt niet onder de garantie.
Beschadiging van stof
We kunnen je de garantie bieden dat onze eigen stoffen geschikt zijn voor intensief gebruik. Toch willen wij je erop attenderen dat je in het dagelijks gebruik de stof kan beschadigen door fournituren van kleding of het toestaan van huisdieren op jouw meubelen. Het is ook niet te vermijden dat lichtgekleurde stoffen gevoeliger zijn voor vlekken en het afgeven van kledingtextiel zoals bijvoorbeeld spijkerstof.
Vlekken verwijderen
Verwijder vlekken altijd direct met vochtabsorberende tissues. Geef de vlek geen kans om door te dringen. Gebruik voor het onderhoud steeds een schone doek die vrij is van zeepresten. Voor het verwijderen van verse vlekken kun je het best schoon lauw water gebruiken. Elke vlek heeft zijn eigen schoonmaakmethode. Voor meer informatie van het verwijderen van hardnekkige vlekken, raadpleeg een vlekkenwijzer.
Leder
Leder is gemaakt van natuurlijk materiaal. Nieuw leder is vaak in het begin wat stugger, gladder en strakker. Doordat dit materiaal zich aanpast en rekbaar is, zal er vrijwel altijd plooivorming ontstaan. De hoeveelheid plooien zijn afhankelijk van het zitcomfort en de vulling.
Door invloed van (zon)licht zal leder altijd (iets) verkleuren. Ook zijn er natuurlijke kenmerken in het materiaal zichtbaar, door littekens die zijn ontstaan door verwondingen zoals brandmerken, insectenbeten, schuur- en eeltplekken en schrammen. Deze kenmerken worden niet gezien als fouten, maar vormen juist de natuurlijke schoonheid van leder. Geen huid is identiek en ondergaat een ander behandelingsproces. Daarom vraagt elk type leder verschillend onderhoud. Voor het juiste advies over het onderhoud van uw lederen meubel verwijzen wij u naar www.lcknederland.nl.
Eikenhouten meubelen
Eiken is een natuurproduct en hierdoor heeft elk eiken meubel zijn eigen uitstraling. Het ene houten meubel zal nooit identiek op een ander lijken omdat er verschillen zijn in structuur en kleur. Daarom zijn kleurverschillen en gebreken in het hout inherent aan een natuurproduct en dragen bij tot de charme van het meubel. Ieder meubel is daarom uniek.
Onderhoud meubelen
Een kenmerk van eiken is dat het reageert op de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Het eikenhout werkt of scheurt bij een te lage luchtvochtigheid en een te hoge temperatuur. We raden je aan om de kamertemperatuur tussen de 15℃ en 24℃ te houden met een luchtvochtigheid van 50% tot 70%. Let erop dat je jouw houten meubel niet te dicht bij een warmtebron plaatst.
Wij adviseren je om jouw meubelen schoon te houden met een katoenen doek en vlekken of kringen direct te verwijderen met een vochtige doek of een licht sopje. Het is belangrijk dat je altijd in de richting van de houtnerf wrijft.
Gebruik nooit (was)middelen met een schurende werking. Na het schoonmaken van het meubel raden wij je aan om met een zachte doek het oppervlak droog te maken.
Ter bescherming van de meubelen adviseren wij je om viltjes te plakken onder accessoires om krasjes te voorkomen.
Plak ook onder je bloemvazen viltjes of bumpons, dit om jouw meubelen te beschermen tegen vochtdoorslag, hierdoor voorkom je witte vlekken/kringen in je meubel.
Ook verkleuring kan tegen gegaan worden, door de blootstelling aan direct zonlicht te vermijden en accessoires nooit te lang op dezelfde plek te laten staan.
Uitvoeringen
Twee componenten lak
Gebeitste of gespoten meubelen worden afgewerkt met een twee componenten lak. Deze lak beschermt het meubel tegen kringen, vocht en lichte krassen bij normaal gebruik. Let wel op bij harde voorwerpen want deze lak is niet onbeperkt krasvast.
MDF hoogglans gepolitoerd
Hoogglans politoeren is een behandeling waarbij het meubel meerdere malen wordt geschuurd en gespoten. Deze afwerking zorgt voor een zeer sterke lak, maar die wel gevoelig is voor lichte krasjes.
Meer informatie
Wil je meer weten over het onderhoud van jouw Keijser&Co meubel? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de dealer waar je het meubel hebt aangeschaft. Zij kunnen je voorzien van de juiste informatie om zo lang mogelijk van jouw Keijser&Co meubel te genieten.