Wij ontwikkelen en fabriceren al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Home>Trends & Updates>Lonneke is uitgeroepen tot powermoeder!
Trends & Updates

Lonneke is uitgeroepen tot powermoeder!

Profielfoto van Keijser&Co
Keijser&Co

Lonneke is één van de vrouwen die door Stijlvol Wonen is uitgeroepen tot powermoeder! In de septemberuitgave van het interieurmagazine staat een mooie reportage van drie vrouwen die vertellen over wonen, werken en leven met kinderen. Lonneke vertelt in het artikel over Keijser&Co, haar interieur en het moederschap. Lees hieronder het volledige artikel.

Tekst: Anneleen Peeters

Lonneke (44) woont in een prachtig huis in Nijmegen, is het creatieve brein achter haar eigen bedrijf en heeft drie schatten van kinderen. De riante leefkeuken is haar uitvalsbasis: werken, moederen en bijpraten met kroost en man, daar gebeurt het allemaal. 

Volgend jaar viert het label Keijser&Co zijn vijftienjarig bestaan. Hoe is het allemaal begonnen? “Aard zou aanvankelijk de meubelgroothandel overnemen van zijn vader, maar die overname liep niet zoals gewenst. Toen hebben we besloten: we doen het wel zelf. Keijser&Co begon heel klein met ons tweetjes. Ik was net bevallen van Polle en Julius was 1 jaar, een heftige periode. We begonnen met 50 vierkante meter showroom in het ETC. Zo is het langzaam gegroeid. Tegenwoordig vullen we op de begane grond van het ETC zo’n 800 vierkante meter. Volgend jaar gaan we weer een stap verder met het Experience Center in het Arsenaal in Grave. Dat wordt een inspiratiecentrum, een soort lifestyle concept waar je bijvoorbeeld ook huisgeuren en juwelen kunt kopen. We overleggen momenteel met merken en partners die passen bij de stijl van Keijser&Co. Die tweede showroom ga ik ook inrichten. Het is weer een stap vooruit waar ik veel energie van krijg.”

Wat is jouw taak precies in het bedrijf? “Ik ben de creatieveling, ontwerp de meubels, richt de showrooms in, maar ik doe ook een deel van de verkoop en ik manage het personeel. Intussen werken er zestien mensen voor Keijser&Co.”
Hoe houd je werk en privéleven in balans? “Gewoon maar doorgaan (lacht). Ik haal energie uit beide en probeer ze ook allebei te combineren. Gaan we op reis met het gezin, dan boeken we ook een mooi hotel of bezoeken we bijzondere restaurants om inspiratie op te doen. Mijn werk voelt ook niet als werk. Als ik niet zo van mijn baan hield, zou ik dit tempo niet volhouden.”

Hoe houd je werk en privéleven in balans? “Gewoon maar doorgaan (lacht). Ik haal energie uit beide en probeer ze ook allebei te combineren. Gaan we op reis met het gezin, dan boeken we ook een mooi hotel of bezoeken we bijzondere restaurants om inspiratie op te doen. Mijn werk voelt ook niet als werk. Als ik niet zo van mijn baan hield, zou ik dit tempo niet volhouden.”

Heeft het hebben van kinderen de inrichting van je woning erg beïnvloed? “Ons huis dateert uit 1909, maar was de laatste decennia in gebruik als kantoor. Alles was opgedeeld in hokjes, daar kon ik gelukkig doorheen kijken. We hebben alles opnieuw ingedeeld. De keuken moest groot zijn en in verbinding staan met de woonkamer. Met grote taatsdeuren kun je de ruimtes indien nodig afsluiten van elkaar. Intussen zijn de twee oudsten pubers, zij nodigen vrienden uit, soms zit er een hele club in huis. In de kelder hebben ze een gameroom en het overdekte outdoorterras in de tuin is ook een plek waar ze zich kunnen terugtrekken. Da’s heel fijn. Je smaak evolueert ook. Aanvankelijk was de woonkamer vooral donker, met donkere meubels. Nu is ie weer licht, zelfs de bank is wit. Je zou denken dat dat best eng is met kinderen in huis, maar als je goede stof kiest, kan er echt veel. De kinderen zijn ondertussen ook groter, ze springen niet meer op de bank.”

Wat is je favoriete plek in huis? “Ik ben het liefst in de keuken, het is er ruim en heel licht en vooral heb ik er een goed overzicht over wie er thuiskomt en weer weggaat. Ik heb een thuiskantoor maar eigenlijk zit ik daar zelden. Het is eerder een soort opslagruimte voor stalenboeken, moodboards en andere spullen.” 

Ik probeer om drie uur thuis te zijn als de kinderen van school komen en dan werk ik daar verder.

Hoe ziet je werkdag eruit? “Ik breng Olivia naar school, dan ga ik door naar kantoor of de showroom. Maandag haalt de oppas Olivia van school en kookt het avondeten. Alle andere dagen probeer ik om drie uur thuis te zijn als de kinderen van school komen en dan werk ik thuis verder. Ik ben dan wel bezig, maar toch fysiek aanwezig. Het voordeel van je eigen bedrijf runnen is dat je je eigen dag kunt indelen. Ik kan ze tussendoor naar de hockey of golf brengen. Dat hoort er ook bij. Het avondeten is een heilig moment waarop het hele gezin samen is. Vrijdagavond gaan we weleens uit eten of spreken we af met vrienden met kinderen voor een uitgebreide borrel.”

Wat is je tip voor moeders om werken en gezin te combineren? “Voor je het weet, zijn de kinderen groot. Probeer waar je kunt werk en gezin zoveel mogelijk te combineren door bijvoorbeeld thuis te werken. Ik doe er echt alles aan om vaak thuis te zijn. Soms zijn Aard en ik natuurlijk naar het buitenland voor beurzen of een fabrieksbezoek. Dan springen de grootouders bij. Ik vind het helemaal niet slecht dat onze kinderen opgroeien met werkende ouders en dat ze zien dat dat inspanning vraagt. Je eigen bedrijf runnen, dat gaat niet vanzelf.”

Wat is je favoriete me-time? Wat doe je om jezelf op te laden? “Lekker met Pomme de hond wandelen in het bos, ’s morgens vroeg wanneer iedereen nog in bed ligt. Da’s een prettig begin van de dag. Sporten helpt ook om mijn hoofd leeg te maken. Al ben ik daar de ene periode wat fanatieker in dan de andere. Uit eten gaan met vriendinnen vind ik ook heerlijk, dat is zo ontspannend.”