Wij ontwikkelen en fabriceren al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Al meer dan 19 jaar stijlvolle maatwerkmeubelen
Home>Trends & Updates>Nieuwe showroom in Nidum
Trends & Updates

Nieuwe showroom in Nidum

Profielfoto van Keijser&Co
Keijser&Co

Op 27 november was het zover: Nidum werd geopend en daarmee konden de bezoekers eindelijk onze tweede showroom bezoeken. In het monumentale Arsenaal in Grave heeft Keijser&Co een sfeervolle showroom met diverse ruimtes ingericht met de tijdloze collectie.

House of inspiration
Nidum is een initiatief van Aard en Lonneke, de eigenaren van Keijser&Co. Na de aankoop in 2019 is er bijna twee jaar gerenoveerd, verbouwd en vernieuwd om het monument, dat is gebouwd op de resten van het kasteel van Grave, om te toveren in een house of inspiration. Op deze bijzondere locatie komen diverse partners samen, waaronder de showroom van Keijser&Co. De authentieke details van het pand, waaronder de hoge ramen en de houten balken, maken de showroom uniek en sfeervol.

Kunst
Net als de showroom in Culemborg wordt er veel kunst getoond in de nieuw showroom. Tijdens een bezoek aan Nidum kun je diverse stijlen en soorten kunst bewonderen. De fotografische werken en schilderijen van Micky Hoogendijk werden bij de opening ondersteund door haar bronzen beelden. De realistische beelden van dieren zijn van de hand van Chris Tap, die ook in de showroom in ETC Design Center is te zien. De levensgrote medaillons van Carina Wagenaar hangen in de serres van Nidum, naast de showroom van Keijser&Co. Ze vertellen ieder een eigen verhaal en bevatten vele details waar je urenlang naar kunt kijken. Kunstenares Wendy Buiter heeft zelfs een unieke serie schilderijen speciaal voor Nidum ontwikkeld. In de werken komen vogels, eieren en nesten terug die te linken zijn naar de Latijnse namen Nidum en Ovum. Deze diverse kunstenaars en hun werken maken van de showroom in Nidum een vrij toegankelijke exposities in een sfeervolle omgeving.

Restaurant Ovum
Ovum, het restaurant van Nidum, is ingericht met de producten van Nidum. De meubelen van Keijser&Co zijn hier dan ook terug te vinden en het maatwerk komt hier goed tot zijn recht. Zo zijn de rondzitjes en de banken tegen de bank speciaal gemaakt voor de specifieke ruimtes. In de lounge is een warme sfeer gecreëerd. Mooie zitjes bij de haard en de ronde Bistro tafeltjes bij de lange wandbank worden aangevuld met de Nolita eetkamerfauteuils. In de serre is gekozen voor dezelfde wandbank, maar in een andere kleur. Hier staan vierkante Bistro Tube tafels met de Filippa eetkamerfauteuils. Bij de hoge bartafel staan de Indy barkrukken en bij de ronde zitjes vind je de Bobbi eetkamerfauteuils terug.

Volg Nidum op Facebook, Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen.

Foto’s Ovum: The Art of Living.- Jurrit van der Waal